Ons verhaal

Tr-eat staat voor:

  • Eat to tr-eat als een behandeling want laat de juiste voeding weer je dagelijks medicijn zijn
  • Tr-eat your gut want goede vezels zijn goed voor je darmen en darmflora
  • Healthy tr-eat als een gezond traktaat voor je lichaam en geest
  • Enjoy your tr-eat want juiste voeding zal je energie geven, je gezonder en gelukkiger maken

Comfort food in een nieuwe gezonde dimensie

Laat eten terug iets natuurlijk, puur en voedzaam zijnhttps://www.tr-eat.eu/admin/entries/about/3090-ons-verhaal# en fungeren als ons dagelijks medicijn. Maar laten we vooral ook blijven intens genieten van eten.

Toch maken we vaak de foute keuze en grijpen we te graag naar comfortfood omdat de suikers, vetten en gluten in comfortfood ons een instant gevoel van beloning geven. Maar dit soort comfortfood is zeker geen beloning voor ons lichaam. Het is nefast voor onze gezondheid, het maakt ons eerder moe en opgeblazen en vertroebelt onze geest.

Tr-eat geeft comfortfood een nieuwe gezonde dimensie. Door in de eerste plaats suikers, slechte vetzuren en gluten achterwege te laten en vooral prebiotische vezels toe te voegen, voedt het productassortiment van Tr-eat niet alleen onze ziel maar ook ons lichaam. Deze prebiotische vezels uit knollen (konjac en tapioca), baobab, lijnzaad en kokos zijn goed voor onze darmen. Elke hap die we nemen heeft een positief effect, via ons darmmicrobioom, op onze suikerstofwisseling, vetstofwisseling, immuunsysteem en hersenen.

Tr-eat zet ook volop in op smaak zodat samen we opnieuw genieten van zelf gebakken brood, onze lievelingspizza, pannenkoek, gebak of een traditionele ovenschotel. En dit op een snelle en eenvoudige manier. Intens genieten het moment zelf met een langdurig positief effect op lichaam en geest. Hap voor hap naar een gezonder en gelukkiger bestaan.

What's inside, what's not?

Het wordt tijd dat we onze gezondheid zelf terug in handen nemen. Maar hoe doen we dat? Een deel van het antwoord ligt vlak voor je neus op je bord! Elke hap die we nemen zorgt ervoor dat we ons kunnen wapenen tegen ziekte ofwel de ziekte voeden.

Daarom is een evenwichtig voedingspatroon zo belangrijk. Evenwichtige voeding bestaat uit voldoende prebiotische vezels (groenten, knollen, noten en vezelrijk fruit), goede vetzuren en voldoende eiwitten.

Tr-eat selecteert daarom heel zorgvuldig de ingrediënten op hun functie voor het lichaam.

Ingrediënten die Tr-eat voor u selecteert:

✅ prebiotische vezels uit knollen zoals konjac, tapioca

✅ prebiotische vezels uit vezelrijk fruit (baobab), lijnzaad en kokos

✅ Omega 3- en omega 9-vetzuren

✅ gezonde zoetstoffen als manuka honing en puur baobab poeder

✅ goede eiwitten uit noten, ei, vis en gevogelte

Ingrediënten die niet aan bod komen bij Tr-eat:

❌ geen gluten, lactose en caseïne

❌ geen suiker en belastende vervangsuikers

❌ geen belastend zetmeel uit aardappel, rijst of maïs

❌ geen saponines uit soja, erwten, bonen of linzen

❌geen belastende vetzuren als linolzuur

❌ geen E-nummers

Tarwe en gluten: voor velen niet de beste keuze!

Veel mensen verteren moeilijk tarwe maar hebben bij onderzoek geen glutenallergie. En toch krijgen ze buikpijn en voelen zich suf en moe. Dit komt doordat het te veel en te frequent eten van gluten en tarwe mensen glutensensitief maakt. Het is gluteneiwit gliadine uit tarwe dat deze overgevoeligheidsreacties uitlokt. Deze eiwitten maken het mond- en darmslijmvlies meer doorlaatbaar en lokken een ontstekingsreactie uit.

We kunnen dus beter niet dagelijks tarwe eten, dit is duidelijk. Maar zijn alle glutenvrije producten op de markt dan wel gezond? Dit hangt voornamelijk af van de gekozen vezels en daar maakt Tr-eat het verschil. Wij vermijden ook belastend zetmeel uit aardappel, rijst en maïs omdat deze type vezels te snel gesplitst worden in onze mond- en darmflora en het daarbij vrijgekomen zetmeel leidt tot een ontstekingsbevorderende mond- en darmflora.

Bij Tr-eat kiezen we bewust enkel voor prebiotische vezels die goed zijn voor de darmen en darmflora. Deze complexe vezels uit knollen (tapioca en konjac), fruit (baobab), lijnzaad en kokos worden nog niet volledig verteerd in de dunne darm en moeten nog verder worden afgebroken in de dikke darm.

100% goede prebiotische vezels uit oa konjac en baobab

Deze vezels of fructo-oligosacchariden zijn dus noodzakelijk als voedingsbron voor de groei van onze goede probiotische bacteriën in de mond- en darmflora. Dit zorgt dan voor een betere vertering en darmflora en optimaliseert het immuunsysteem. Deze prebiotische vezels hebben ook een gunstige invloed op de suikerstofwisseling en vetverbranding.

Konjac is uitvoerig onderzocht omwille van de zeer gezonde glucomannan vezel die komt uit de wortel van de konjac plant. Deze vezels bevorderen de spijsvertering, helpen de darmflora op te bouwen en zijn goed voor de chosterolspiegel. Maar konjac is het meest gekend als voedingsmiddel om op gewicht te blijven of om af te vallen door het verzadigingsgevoel en laag gehalte aan calorieën.

De baobab vrucht, die groeit aan de baobab boom (Apenbroodboom of levensboom) in de Afrikaanse savanne heeft ook zeer specifieke en unieke gezondheid bevorderende eigenschappen. Het bevat heel veel goede prebiotische vezels voor onze darmen en darmflora en is zeer rijk aan vitamine C. Het is ook een goede voedingsbron voor kalium, magnesium en calcium. De baobab vrucht heeft ook een unieke zoete smaak, je proeft een vleugje vanille, peer en grapefruit. Het gezonde alternatief bij uitstek om uw dessert of gerecht puur en eerlijk te zoeten.

Het volledige gamma is vrij van toegevoegde geraffineerde suikers, verdikkingsmiddelen, zout of smaakversterkers. Enkel pure, natuurlijke ingrediënten, die veel minder belastend zijn voor onze darmflora en suikerstofwisseling.

Wie zijn wij?

Tr-eat is ontwikkeld door Celine Castelain en Koen De Witte van KPNI Foodie, het platform voor een gezonde leefstijl.

Celine heeft een passie voor eerlijke pure voeding. Zij informeert en inspireert met haar blog KPNI Foodie veel mensen om gezond te leven en eten. Koen is osteopaat, acupuncturist en klinisch psycho neuro immunoloog of KPNI therapeut. Steeds vertrekkend en gebeten door de wetenschappelijke inzichten van de KPNI, behandelt Koen al vele jaren tal van aandoeningen in zijn praktijkcentra met voeding en leefstijlinterventies.

Vanuit deze gedeelde visie en passie, is de productontwikkeling van Tr-eat gegroeid. We combineren steeds wetenschappelijke inzichten en lekkere, pure smaken om tot nieuwe gezonde creaties te komen. Alle gerechten zijn ook eenvoudig en snel klaar te maken.

Maar dit doen we uiteraard niet alleen. Dankzij ons fantastisch team kunnen wij dagelijks verder bouwen aan onze missie:

Gezondheid en geluk aan tafel brengen! Dit zijn wij, dit is Tr-eat.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Cookiepolicy bekijken